Brăila Science Festival

Brăila Science Festival

Obiectivul financiar: 8000 lei

Suma strânsă: 3565 lei

Implementatorul: Brăila Science Festival

Îți pasă de generațiile care vin?
Știi copii care detestă științele pentru că sunt grele și prea abstracte?
Ajută-ne să schimbăm asta! Brăila Science Festival a reunit 100 de elevi și studenți din Galați și Brăila care au oferit o experiență distractivă și educativă, prin experimente, copiilor de peste 4 ani.
Ne propunem să transformăm festivalul într-o tradiție și avem nevoie de ajutorul tău! Strângem fonduri pentru cheltuielile organizatorice ale unei ediții mai mari, în aer liber.
Ca să dăm înapoi comunității, organizăm cel puțin 10 webinarii de orientare profesională cu experți din domeniile de interes pentru liceeni - dacă ai o curiozitate pentru unul anume, spune-ne!

Brăila Science Festival

CINE SUNTEM

Suntem un grup de studenți și actuali elevi din Galați și Brăila cu experiență profesională (medicină, informatică, mecanică etc) și de voluntariat în STEM care a organizat în septembrie 2019 prima ediție a Brăila Science Festival – un festival de popularizare a științelor care a reunit într-o singură zi experimente și demonstrații din 5 materii (informatică, astronomie, biologie, chimie și fizică), 100 de voluntari și peste 500 de participanți (părinți, învățători și copii).

Date de contact:

Facebook: https://www.facebook.com/BrailaScienceFestival

Telefon: Fondator Cezar Barbu – 0727 723 336

Nevoia adresată
  • În general, dar mai ales în timpul pandemiei, elevii au dus lipsă de activități unde pot deprinde abilități practice și de orientare în carieră.
  • De asemenea, orele de STEM din scoli au un procent redus de timp alocat activităților practice și dezvoltării gândirii știițifice a copiilor.
Rezultatele așteptate
  • Copiii mai mici de 14-15 ani să descopere aplicabilitatea științelor.
  • Elevii de liceu să își facă o idee mai clară despre orizonturile profesionale disponibile și să capete skill-uri practice.
Beneficiarii

Beneficiarii festivalului organizat live, în primăvara 2021 sunt toți elevii din clasele 1-12 și grădiniță, din regiunea Galați-Brăila – obiectivul este să avem cel puțin 3000 de participanți.

Beneficiarii activităților online de la începutul acestei toamne (interviuri cu profesioniști de top din diverse domenii și discuții despre subiecte STEM) vor fi elevii de liceu din regiunea Galați-Brăila – obiectivul este să avem cel puțin 5000 de participanți.